Zorunlu Deprem Sigortası

Tüm yaşam alanlarımız bizim için barınak, sıcak aile yuvası ve yaşantımızı gece ve gündüz geçirdiğimiz mekânlarımız. Evlerimize kilitler koyarak evimize hırsız girmesini engelliyoruz veya kapılarımıza bir takım hırsız girmesini engelleyecek alarmlar taktırıyoruz. Peki; ya deprem…

Türkiye ana deprem kuşakları arasında sayılmaktadır. Hangi ilde hangi depremin olabileceğini bilmek kesinlikle mümkün değildir. Deprem; yer kabuğunda bulunan fayların kırılması ile ortaya çıkan bir yer hareketidir. Depremler richter ölçeğine göre ölçüm yapılarak yerin sallanma biriminin ölçülmesi ile anlaşılabilmektedir. Çok yüksek Richter ölçeğine göre oluşan depremler hem yer kabuğuna hem de binalara büyük zararlar verebilir. Depremden korunmak daha sağlam binalar yaparak ve deprem anında panik yapılmaması ile önlem alınabilecek bir doğal afet, önlem alınmadığında can kayıpları ile sonlanabiliyor. Depremden gelebilecek maddi zararları ise deprem sigortası tarafından karşılanıyor.

Generali Ve Zorunlu Deprem Sigortası Nedir Ve Nasıl Yapılır?

Ülkemizin deprem kuşağı arasına olduğunu düşünürsek mutlaka her yaşam alanının yani evimizin, işyerimizin, okulumuzun, fabrikamızın vs. mutlaka deprem sigortası yapılması gereklidir. Deprem sigortaları deprem sonrasında binamıza gelen tüm hasarları ödeyerek depremden zarar görmememizi sağlamaktadır. Peki, binalarımızı sigortalayarak maddi olarak bizleri depremin getirdiği zararlardan koruyan dask nasıl yapılır dask yaptırmak için hangi belgeler gereklidir?

Zorunlu deprem sigortası yaptırabilmek için çok da fazla bir evrak yüküne gerek yoktur. Zorunlu deprem sigortası için sigortayı yaptıracak olan kişinin; ismi, adresi, iş telefonu, cep telefonu, TC kimlik numarası ve tüzel kişiler için vergi kimlik numarasının olması yeterlidir. Sigortayı yaptıracak olan kişinin tüm bilgileri toparlandıktan sonra sigortalanacak binanın tüm bilgilerinin de mevcudiyeti önemlidir.

Zorunlu deprem sigortası yaptırmak için binaya ait olan sigortanın bilgileri; binanın açık adresi, tapu bilgileri, binanın inşaatının ne zaman yapıldığı (bina inşa yılı), binanın toplam kat sayısı, binanın hasar durumu, yapı tarzı, binada hangi daire sigortalanacak ise o daireye ait olan brüt yüz ölçümü yani m2 ölçümü ve binada bulunan sigortalanacak olan dairenin kullanım şeklinin ne olduğu bilgileri zorunlu deprem sigortası yaptırırken gereklidir.

Check Also

Yemek Odası Dekorasyonunda Mermer Şıklığı

Ev dekorasyonlarında şıklık ve modernliğin ön plana çıktığı bugünlerde mobilya ve mobilya dekorasyon da kişiler …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.